Petri Järveläinen Ajatushautaamo

Terrorismi - yllätys kaiken maailman ministereille

 

Turun puukotus on synnyttänyt tunteita. Emme tiedä, oliko se terrorismia vai amok -tyyppistä käyttäytymistä.

Kun tapahtunut raportoitiin, jokainen suomalainen mietti mielessään, että muistuttaa terrorismi-iskua. Hetken kuluttua alkoi poliittisen johdon viisastelu: ei mitään näyttöä terrorismista, mistä tämä kumpuaa jne. Tuli mieleen Tsernobil: ei tässä mitään vaaraa ole. Vasta kun Ruotsi raportoi, oli pakko myöntyä meilläkin.

Seuraavana aamuna poliisi muutti tutkintanimikettä. Poliittinen johto hämmentyi. Vakavaa, jos poliisi tutkii tällä nimikkeellä. Ääni muuttui kellossa: ei yllättävää ja asiaan on varauduttu. Uhrien tila ei surettanut, sen sijaan poliisin tutkimusnimike.

Turun isku saavutti poliittisen johdon housut kintuissa. Poliisi ja puolustusvoimat olivat varautuneet siihen. Poliittiselle johdolle tapaus oli käsittämätön.

Terrorismi tuottaa tekoja, jotka ovat kansalaisten kannalta aina samanlaisia. Suomessa oli vuonna 2016 37 000 väkivaltarikoksen uhriksi joutunutta henkilöä. Yhdenkään heistä osalta sisäministeri ei käynyt Turun tuomiokirkossa kyynelehtimässä ja kyselemässä, että mistä tämä kumpuaa. Kun joku , joka on mahdollisesti terroristi, toimii kauhealla tavalla, synnytetään poliittinen spektaakkeli.

Se johtuu siitä, että terroristisen teon ero kauheasta teosta on ainoastaan se, että kyseessä on poliittinen toimenpide. Murhat ja tapot ovat kansalaisten jokapäiväisiä murheita. Terrorismi kuuluu ainoastaan poliitikoille. Terrorismin tavoite on muuttaa poliittista toimintaa.

Suomi ei ole muuttunut. Meillä on ollut terroristeja omasta takaa. Näihin kuuluvat poliittisten murhien toteuttajat 20-30-luvuilla ja viime vuosina turvapaikanhakijoiden asumuksiin iskeneet. Suomen hallitus ei hyväksy tätä. Sen mielestä terrorismi on vain ulkomaalaisten toteuttamaa. Johtopäätös on, että näitä ei saa vihata.

Poliittinen johto hillitsee kansakunnan ääripäitä. Suuri osa suomalaisista suhtautuu ulkomaalaisiin avoimesti ja inhimillisesti. Ääriryhmät ja kolmen aikaan yöllä nettiin juovuksissaan kirjoittavat pullistelijat ovat heitä vastaan. Poliitikot puhuvat näille. He eivät puhu Suomen kansalle. He eivät puolusta Suomen kansaa ja sen avointa asennetta. He rakentavat vastakkainasettua somemerkintöjen. valhemaailman pohjalta. Syrjäytyessään puhuttelemaan näitä raukkiksia, he syrjäytyvät meistä.

Turun iskun jälkeen poliitikkojen ääni kellossa on muuttunut. He esittävät samoja vaatimuksia kuin kansalaiset silloin, kun poliitikot keskittyivät käymään kukkotappeluaan ammattiyhdistysliikkeen kanssa ja saavuttamaan tavoitettaan, jonka mukaisesti jokaisen suomalaisen työsuunnitelmaan tulee kirjata byrokraattinen merkintä siitä, että hän tekee työtä 24 tuntia enemmän vuodessa kuin aikaisemmin.

Yllä mainittuun liittyy tulos tai ulos -vaatimus, mutta sillä ei ole minkäänlaista suhdetta siihen, miten henkilö on työtään hoitanut. Jos työpaikalla on totaalisesta perspektiiviharhasta kärsivä henkilö, häntä kestetään useita vuosia, kunnes hän itse ymmärtää hakeutua hoitoon. Sama näyttää pätevän suomalaiseen politiikkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä odotan vielä itse poliisitutkimusten tulosta.
Ihmiset ovat hysteerisiä.

Jos on terroristi tai ei. Ei auta kääntämään minun päivittäisiä rutiinejani.
En ryhdy pelkäämään naapureitani ja ystäviäni.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Pelkääminen on aika turha harrastus. Mutta olen huomannut itsessäni sellaisen hupaisan seikan, että nykyään kaupungilla panen merkille nuorten miesten kädet; mitä esineitä heillä on ja niin edespäin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No naisena olen ollut koko ikäni varuillani.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos osaa mielessään rinnastaa Turun puukotuksen niihin väkivaltarikoksiin, joiden uhreiksi on tilastojen mukaan v. 2016 joutunut 37000 ihmistä, niin hyvää yötä vain ja kauniita unia.

P Jarvelainen

Terkkuja kivikaudelle! Hyvää yötä tuskin on parahultainen kommentti tähän aivokuolemaan.

Juhani Vehmaskangas

Asiaa. Kuka muistaa vielä kuinka joskus vuosikymmen sitten turkulainen nuorisojoukko kulki Turun kaduilla ja puukotti ihmisiä?

Toimituksen poiminnat