Mies, joka pissasi omiin housuihinsa

 

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili  maassamme. Kaduilla oli paljon kansalaisia.

Vierailu oli päätepiste kiinteistövälittäjän Euroopan kiertueelle. Sen piti olla hyvä diili.

Kun Trumpilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, onko hänen edustamansa maan tiedustelupalvelun väite, jonka mukaisesti neuvottelukumppani on puuttunut hänen maansa sisäisiin asioihin, totta, hän kertoi luottavansa, vastoin oman maansa tiedustelupalvelun edustajien väitteita, neuvottelukumppanin, oman maansa tiedustelupalvelussa aikaisemman uransa tehneen henkilön, sanaan.

Washington Postin otsikko on Blame America first. Republikaanien, siis omien kannattajien joukossa, keskustellaan maanpetoksesta.

Isäntä- ja valtiomiehen ottein paikalle saapunut Trump aloitti tapaamisen kehumalla Venäjää potkupallokilpailuista. Alkuun varautunut, mutta päivän aikana yhä hymyilevämmäksi muuttunut Putin päätti kokouksen heittämällä jalkapallon Trumpille.

Trumpin esiintyminen ja puheet edustavat genreä, johon monet uskovat. Sille on luonteenomaista osaaminen. Käyttäytymistyyliä ja sloganeita vaihdetaan seurasta riippuen. Kaikki on ulkoista ja trendin mukaista. Trendi on nyt asioiden yksinkertaistaminen . Ajatus ja sisältö, omaehtoinen perehtyminen ja syventyminen puuttuu. Tästä johtuen lopputulemana on melko täydellinen nenästäveto sen toimesta, joka ei elä trendin mukaisesti.

Esiintyminen saavuttaa yhtä korkea tason  kuin jonkun stylistin moite, että kun Trumpin puolison puku maksaa 2000 dollaria, niin Suomen presidentin puolison asu vain 130 euroa.

Kommentti on linjassa sen kanssa, että presidentti Niinistö antaa tervetuliaislahjaksi luonnonkukkia eikä kolmemetristä havuseppelettä kunnianauhoin. Kai siihenkin pitäisi puuttua stylistien taholta.

Ajatus ja todellisuus kohtasivat tänään keinotekoisen kuin luonnonkukat tekokukat. Todellisuus ja muovi kättelivät toisiaan. Ensimmäinen hymyili ja toinen lähetti twiitin: kiitos Helsinki!

Putin tuskin edustaa asioita, joista monia suomalaiset kannattavat. Mutta hän tekee kotityönsä ja ilmeisesti ajattelee itse, kierosti tai suorasti, ihan ideologisesta suuntaumisestamme riippuen. Hän näytti tapaamisen alussa kunnioittavan vihollistaan, mikä on ainoa menestymisen ehto, mutta rentoutui päivän aikana huomatessaan, mistä on kysymys.

Ja hän sai mitä halusi. Pääsi takaisin maailmannäyttämölle Obaman ja kumppaneiden sen muutama vuosi sitten estettyä. Venäjä tarjoaa nyt oikeusvaltiona rikosten selvittelyä avoimesti amerikkalaisten tarkkailijoiden läsnäollessa Moskovassa (mikä täystyrmäys!). Liikemiehet voivat neuvotella vapaasti ja kehittää kauppasuhteita. Syyrian kriisikin saadaan ratkaistua yhdessä ja atomipommien määrää vähennellä.

Trumpin Suomeen päättynyt Euroopan vierailu on johdonmukainen jatke hänen politiikalleen. Ainoastaan oman edun ajaminen merkitsee oman edun menettämistä. Vain pölynimurikauppias käy kauppaa molempien intressejä selvittämättä, sopimatta ja perehtymättä kauppakumppaniin ja tämän tarpeisiin kuvitellen, että hommassa on kyse vain rahat pois – mahdollisuuksista ja manipuloimisesta. Paitsi se, joka antaa vastustajalleen täydet kortit tähän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu