*

Petri Järveläinen Ajatushautaamo

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 41 min 37 s sitten

”Työttömiltä tulee palautetta päin naamaa” – Hallitus puolusti haukuttuja aktivointitoimia

56 min 46 s ago

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) ja työministeri Jari Lindström (sin.) ovat puolustaneet eduskunnassa hallituksen kaavailemaa työttömien aktiivimallia. Mattila vakuutti, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausunto otetaan valmistelussa tarkasti huomioon. Lindström vetosi kymppilistaan, joka viedään läpi.

Tuula Haatainen: Trump olisi pitänyt haastaa aborttijarrusta – Feministinen ulkopolitiikka kirjattava Suomen hallitusohjelmaan

1 tunti 35 min ago

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) haluaa feministisen ulkopolitiikan osaksi Suomen hallitusohjelmaa ja Euroopan unionia. Hän sanoi Ilta-Sanomien tentissä, että Suomen olisi pitänyt reippaasti kritisoida myös Yhdysvaltain päätöstä leikata tuet seksuaaliterveyttä edistäviltä järjestöiltä abortinvastustuksen varjolla.

Haatainen kommentoi asiaa Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla.

Lähteet: IV-olut tulossa kauppoihin – 5,5 % menee läpi

2 tuntia 21 min ago

Eduskunta on vapauttamassa nelosoluen ja muiden 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien myynnin kauppoihin.

Äänestys olisi menossa läpi niukalla, noin puolen tusinan äänen erolla, arvioidaan Uuden Suomelle ja Talouselämälle. Lehdet hankkivat kaksi toisistaan riippumatonta laskelmaa kansanedustajien äänien jakautumisesta.

Sauli Niinistö kommentoi suurmoskeijaa IS:n tentissä: ”Suuria kysymysmerkkejä”

3 tuntia 5 min ago

Jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö katsoo, että Helsingin suurmoskeijahankkeeseen liittyy suuria kysymysmerkkejä.

Laura Huhtasaari: Kansalle oikeus kumota eduskunnan päätös – ”Minä haluan Sveitsin kaltaisen maan”

3 tuntia 45 min ago

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari katsoo, että kansalaisilla tulisi olla omanlaisensa veto-oikeus eduskunnan tekemiin päätöksiin. Hänen mukaansa mallia pitäisi ottaa Sveitsistä.

–Minä haluan Sveitsin kaltaisen maan, missä on suora demokratia. Minä tuen demokratiaa ja suoraa demokratiaa ja Suomen kansalaisten oikeutta päättää omasta kohtalostaan itse, Huhtasaari sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa Sanomatalossa.

Paavo Väyrynen syytti heti Sauli Niinistöä liittoutumispolitiikasta – ”Pahempi kuin Nato”

3 tuntia 59 min ago

Tukiryhmän presidenttiehdokas Paavo Väyrynen katsoo, että sotilaallinen liittoutuminen Euroopan unionin kautta on jopa ”pahempi ratkaisu” kuin Suomen suora jäsenyys sotilasliitto Natossa. EU-kriittinen Väyrynen toi näkemyksensä esiin Ilta-Sanomien presidentinvaalitapahtumassa, missä häntä haastateltiin ensimmäistä kertaa julkisesti presidenttiehdokkaana näissä vaaleissa.

Näin jatkuu Mestareiden liiga, kaksi mestarisuosikkia joutuu heti ulos

5 tuntia 25 min ago

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA suoritti maanantaina Mestareiden liigan neljännesvälierien otteluparien arvonnan. Arvontatulos merkitsi, että kaksi mestarisuosikkia on varmasti ulkona jo neljännesvälierävaihteen jälkeen.

Paris Saint-Germainiin on pumpattu viime vuosina valtavasti rahaa, mutta Mestareiden liigan kuninkuus on pariisilaisseuralta yhä valtaamatta. Viime kaudella PSG voitti neljännesvälierissä Barcelonan ensimmäisessä ottelussa 4-0, mutta hävisi toisen pelin 1-5.

Lehdet: Yksi otettu kiinni Manhattanin räjähdyksestä – pommiryhmä paikalla

5 tuntia 29 min ago

Yksi henkilö on otettu kiinni Manhattanilla sattuneeseen räjähdykseen liittyen. Räjähdyksen aiheutti osittain räjähtänyt pommi. Asiasta kertoi ensimmäisenä New York Post mutta tieto on sittemmin vahvistettu myös NBC:lle. 

Postin mukaan useita ihmisiä olisi loukkaantunut, mutta NBC:lle ei ole vahvistettu muita loukkaantuneita kuin lievästi haavoittunut kiinniotettu henkilö. Poliisi vahvistaa vain kiinniotetun loukkaantuneen.

New Yorkin poliisi: Hälytys räjähdyksestä Manhattanilla – metroja evakuoidaan

5 tuntia 45 min ago

Yhdysvalloissa New Yorkissa on sattunut räjähdys bussiterminaalissa Manhattanilla lähellä Times Squarea. Poliisi vahvistaa, että yksi henkilö on otettu kiinni räjähdykseen liittyen. Hän on lievästi loukkaantunut.

Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa muista loukkaantuneista. Ihmisiä kehotetaan välttämään aluetta.

Poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen maananataina aamulla kello 7.19 keskellä aamuruuhkaa. Räjähdys sattui Port Authorityn bussiaseman läheisyydessä, missä kulkee päivittäin 230 000 ihmistä.

Merja Kyllönen IS-tentissä: Suvaitsevaisuus lähtenyt käsistä Suomessa – miksi fasistit saivat marssia?

7 tuntia 27 min ago

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen (vas.) syyttää suomalaista poliittista keskustelua fasismin syleilemisestä. Hän kommentoi asiaa Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla.

Suurmoskeijan käsittely alkaa Helsingissä – Soininvaara: Mitä jos katolinen kirkko hakisi samaa paikkaa?

8 tuntia 19 min ago

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan 13 jäsentä alkavat tiistaina käsitellä niin kutsutun suurmoskeijan suunnitteluvarausta.

–Jos roomalaiskatolinen kirkko haluaisi tuolta paikalta tontin tämän kokoiselle rakennukselle, miten me siihen suhtautuisimme? Aika keskeinen sijainti, nimittäin, pohtii lautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) blogissaan.

Passiivinen työtön menettämässä yli 30€/kk – Aktiivimalli tänään käsittelyssä

9 tuntia 33 min ago

Eduskunta jatkaa tänään työttömien aktiivimallin käsittelyä. Oppositio haukkui mallin perjantaina, mutta lähes tyhjälle salille. Vain kolme kokoomuslaista kävi puolustamassa hallituksen suunnitelmia.

Oppositio kuulutti hallituspuolueita paikalle ja esitti keskustelun jatkamista maanantaina, joten käsittely jatkuu tänään kello 14 alkavassa istunnossa.

Nyt rynnätään Lappiin: Turistilentoja tuli lisää lähes 20% – ”Ykköskohde kiinalaisille”

10 tuntia 37 min ago

Lappiin odotetaan entistä suurempaa turistiryntäystä tänä talvena, kertoo Talouselämä. Lisälennotkaan eivät välttämättä riitä.

Finnair on kasvattanut talven lentokapasiteettiaan Lappiin parikymmentä prosenttia viime talvesta. Yhteyksiä Helsingistä on lisätty osin kasvavan kiinalaiskysynnän takia, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

HS: 53 % suomalaisista haluaa IV-oluet ruokakauppaan – äänestys pian eduskunnassa

12 tuntia 40 min ago

Suomalaisista 53 prosenttia kannattaa hallituksen esitystä vahvempien alkoholijuomien tuomisesta ruokakauppoihin, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden teettämän kyselyn mukaan niukka enemmistö suomalaisista oli täysin tai jokseenkin tätä mieltä.

Manchester City jyrää ennätysputkessa

10.12.2017 23:35

Englannin jalkapallon Valioliigassa yksi joukkue on ollut alkukaudesta ylitse muiden. Manchester City jyrää sarjajohdossa 11 pisteen turvin.

Sunnuntaina Manchesterin derbyssä City voitti Manchester Unitedin 2-1. Sarjakakkoselle ManU:lle tappio oli paha takaisku mestaruustaiston kannalta.

Ottelu jätti spekuloitavaakin. ManU:n manageri Jose Mourinho näki, että tuomarivirhe auttoi Citya. Mourinhon mielestä Ander Herrera kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti.

Krista Pärmäkoskelta ja Kaisa Mäkäräiseltä näyte mitalikunnosta

10.12.2017 23:23

Suomen naisten suurimmat mitalitoivot antoivat talvilajien maailmancupeissa hyviä näyttöjä Pyeongchangin olympiakisoja ajatellen. Kaisa Mäkäräinen saavutti ampumahiihdon maailmancupissa kauden ensimmäisen palkintosijansa oltuaan takaa-ajossa Hochfilzenissä toinen. Krista Pärmäkoski sijoittui Davosissa maastohiihdon 10 kilometrin vapaan kisassa kolmanneksi.

Britannian brexit-neuvottelijalta jättiyllätys: "Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta, emme maksa"

10.12.2017 19:36

Britannian brexit-neuvottelija David Davis ilmoitti sunnuntaina yllättäen BBC:n haastattelussa, ettei pääministeri Theresa Mayn EU:n kanssa neuvottelema brexit-sopimus olekaan sitova.

–Sopimus ei ole laillisesti täytääntönpanokelpoinen, vaan aiesopimus. Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta EU:n kanssa, emme myöskään maksa, Davis linjasi.

Saksan demarijohtajan avaus närästää: "Olisi valmis pudottamaan esimerkiksi Suomen pois EU:sta"

10.12.2017 18:37

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtajan, Euroopan parlamentin entisen puhemiehen Martin Schulzin viikolla antama lausunto EU:n kehittämisestä liittovaltion suuntaan on kiristänyt jännitteitä Saksan hallitusneuvotteluissa ja aiheuttanut närää myös Suomessa. 

Luotsiliitto veneturmasta: "Täysin yllättäen tapahtuu onnettomuus, jota kukaan ei voinut kuvitella tapahtuvaksi"

10.12.2017 12:56

Luotsiliiton mukaan perjantaina tapahtunut kahden henkilön kuolemaan johtanutta onnettomuutta on vaikea ymmärtää.

Finnpilotin luotsivene L242 kaatui Emäsalon edustalla perjantaina lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa. Merivartiosto yritti kääntää kaatuneen veneen, mutta vene upposi operaation aikana. Sukeltajat löysivät kaksi kutterinhoitajaa menehtyneinä uponneesta luotsiveneestä.

Suomen naisten hiihdon viimeisin olympiavoittaja toivoo manttelinperijää

10.12.2017 12:54

Marjut Rolig, tyttönimeltään Lukkarinen, oli Toni Niemisen ohella suomalaisten sankari Albertvillen olympiakisoissa 1992. Hän voitti Albertvillessa kultaa 5 kilometrillä ja hopeaa 15 kilometrillä.

Tällä viikolla tasavallan presidentti palkitsi Roligin Suomen Leijonan I luokan ritarimerkillä solkineen.

- Kyllähän se on yksi tähtihetki, jonka tämän urheilijan uran jälkeenkin on voinut saavuttaa. Tosi hienolta tuntuu ja kiitollinen olen siitä, toteaa Rolig kunnianosoituksesta Sport Contentille.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat